Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk: beschamend laat met 2FA

Automaker Tesla komt na lang wachten met two-factor authenticatie (2FA) voor toegang tot de app voor zijn elektrische wagens. De app dient bij nieuwere modellen als digitale sleutel. CEO Elon Musk kondigt aan dat 2FA er nu echt van gaat komen: via sms én via een authenticatie-app. "Sorry, dit is beschamend laat", geeft de topman aan.
Tesla-logo (rood op gril)
© Tesla
Tesla

"Two-factor authentication via sms of authenticatie-app gaat nu door de laatste validatie", laat Musk weten in een tweet. Hij antwoordt daarmee op een vraag van een Twitter-gebruiker en begint zijn reply met excuses. Daarbij geeft hij ook aan dat Tesla's invoering van 2FA (two-factor authentication) "beschamend laat is". De fabrikant van elektrische auto's werkt al geruime tijd aan het invoeren van deze extra identiteitscontrole bij inloggen.

Lang in aantocht

Vorig jaar heeft Musk aangegeven dat zijn autobedrijf bezig was met fundamentele upgrades aan het kernbesturingssysteem om 2FA mogelijk te maken. De introductie van 2FA zou kort na die upgrades komen, aldus Musk op 5 november vorig jaar. Het is niet bekend hoe lang nu de validatie van 2FA bij Tesla in beslag gaat nemen. Musk geeft dit niet aan en daarmee is het onbekend wanneer deze beveiligingsfunctie beschikbaar komt voor Tesla-bezitters.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in