Overslaan en naar de inhoud gaan

Exit voor gebruikersnaam en wachtwoord in Outlook

Nieuwe securityveranderingen staat op stapel voor Microsoft Outlook. De software- en cloudreus gooit de authenticatie voor de bekende Office-app op de schop. De basismogelijkheid om in te loggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord wordt geschrapt. De deadline daarvoor is al bepaald.

inlogs
Shutterstock.com

De aangekondigde wijziging voor toegang tot Outlook valt onder het Secure Future Initiative van Microsoft. Daarmee wil het bedrijf de geplaagde beveiliging van zijn vele producten en diensten een oppepper wil geven. "Security boven alles", zo presenteert de IT-leverancier zijn nieuwe initiatief. Daarbij is vertrouwen van klanten en van de IT-gemeenschap cruciaal en dat moet worden verdiend én onderhouden, verklaart securitytopman Charlie Bell.

Deadlines, voor meer mail-apps

De uitfasering voor Outlook van Basic Authentication, dus door middel van alleen gebruikersnaam en wachtwoord, is per 16 september dit jaar. Dit geldt dan voor mail-apps (waaronder Outlook) en persoonlijke Outlook-mailaccounts, zoals Outlook.com, Hotmail.com en Live.com, meldt onder meer Bleeping Computer.

Naast deze verandering besteedt Microsoft ook aandacht aan zijn andere mail- en agenda-apps. Die komen namelijk binnenkort ten einde wat support - en dus ook updates - betreft. Microsoft gaat die apps-beëindiging bij gebruikers onder de aandacht brengen. Het gaat om de ingebouwde Windows-apps Mail en Calendar (Agenda), die eind dit jaar eruit gaan, plus de light-uitvoering van de Outlook-webapp, die er op 19 augustus dit jaar uitgaat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in