Overslaan en naar de inhoud gaan

Door Rusland gesteunde hackers breken in bij Microsoft

Een groep hackers die steun krijgt van Rusland is erin geslaagd in te breken bij Microsoft. De zakelijke e-mailaccounts van "een deel van de top van het bedrijf" en van "een klein aantal andere medewerkers" zijn gehackt, meldde Microsoft vrijdagavond laat in een verklaring.

hackaanval
Shutterstock

De hackers hebben e-mails en documenten buitgemaakt. Volgens Microsoft zit Midnight Blizzard achter de inbraak. Deze cybercriminele groep is volgens de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten verbonden met de Russische geheime dienst en heeft al eens eerder toegeslagen bij Microsoft.

Zelfde hackers als achter SolarWinds-infiltratie

De Amerikaanse techreus heeft de hack ruim een week geleden ontdekt en is momenteel bezig om oude systemen aan te passen. Het bedrijf is nog bezig om gehackte medewerkers op de hoogte te stellen. Personeel dat zich bezighoudt met cyberveiligheid en juridische zaken is ook slachtoffer geworden. Klanten van Microsoft zijn niet gehackt, ook de systemen voor kunstmatige intelligentie (AI) zijn niet getroffen.

Midnight Blizzard is ook wel bekend als Nobelium. De groep zat volgens Microsoft ook achter de SolarWinds-hack in 2020. Toen werd het bedrijf, samen met Amerikaanse overheidsinstanties zoals een kernwapenagentschap, getroffen door een hack van die groep.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in