Overslaan en naar de inhoud gaan

Cybercriminelen vallen steeds vaker aan via Nederland, ziet Kaspersky

Internationale cybercriminelen voeren hun aanvallen steeds vaker uit vanaf servers in Nederland. Ongeveer een op de drie cyberaanvallen ter wereld wordt vanuit Nederland uitgevoerd. Maar daarvoor hoeven de digitale criminelen niet in Nederland te zijn, ze kunnen op elke plek op aarde zitten.
Kaspersky lab.
© Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Cyberbeveiliger Kaspersky maakt elk kwartaal een wereldranglijst van cyberaanvallen. In april, mei en juni werd 33,6 procent van alle aanvallen uitgevoerd vanaf servers die in Nederland gehost werden. Alleen de Verenigde Staten blijven Nederland nog net voor met 34,9 procent van alle aanvallen.

Aantrekkelijk land

In het tweede kwartaal noteerde Kaspersky meer dan 228 miljoen incidenten vanuit Nederland, tegen bijna 53 miljoen in de eerste drie maanden van het jaar. Dat komt neer op een groei van 331 procent. Wereldwijd steeg het aantal aanvallen in diezelfde periode met een schamele 3 procent.

Nederland is heel aantrekkelijk voor cybercriminelen, onder meer omdat servercapaciteit goedkoop is en mensen gemakkelijk anoniem kunnen blijven, zo verklaart Kaspersky de stijging. Bovendien werden de Nederlandse servers gebruikt voor een paar aanvalscampagnes met schadelijke advertenties die voor veel verkeer zorgden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in