Overslaan en naar de inhoud gaan

Anti-phishing komt naar meer Office 365-gebruikers

Microsoft brengt de ingebouwde anti-spoofing van het duurdere E5-niveau van Office 365 naar het algemenere E3-niveau. Dit 'afdalen' van extra securitymogelijkheden naar de algemene middenmoot van het Office 365-aanbod komt komende maand al. Tot nog toe was het voorbehouden aan E5-klanten en gebruikers van Microsofts ATP (advanced threat protection) add-on.
phishing geld
© Shutterstock
Shutterstock

Het is nog niet bekend wanneer de default anti-spoofingsmogelijkheden, die beschermen tegen phishingmails vanaf schijnbaar legitieme maildomeinen, daadwerkelijk komen. De aangekondigde planning is ergens in september, blijkt uit de opmerking bij 'in development' voor de Office 365 roadmap. De bescherming tegen vervalste domeinen en aanvullende controles is gebaseerd op een reeks aan bestaande en open securitytechnieken. Daaronder: DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance), DKIM (DomainKeys Identified Mail) en SPF (Sender Policy Framework).

De E-levels van 365

Microsoft heeft de aankomende betere bescherming voor meer 365-gebruikers al in een bericht aan beheerders gecommuniceerd. De leverancier biedt zijn clouddienst Office 365 op drie niveaus aan. 'Onderaan' staat E1, wat mail en agenda's omvat maar alleen toegang tot de Office-webapps geeft. Daar boven staat E3, wat ook de lokaal draaiende Office-software omvat.

En daar weer boven staat E5, wat aanvullende functionaliteit biedt waaronder BI-tools (business intelligence), koppelingen tussen Skype for Business en traditionele telefoniesystemen, naast dus betere beveiliging. Laatstgenoemde is vanaf komende maand voor de bulk van de 365-gebruikende organisaties default beschikbaar. Deze opsomming is slechts een greep uit de functionaliteit per E-niveau.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in