Overslaan en naar de inhoud gaan

Office 365 laat macOS Sierra straks losser

Apple werkt druk aan de volgende versie van macOS: Mojave. Deze release van het Mac-besturingssysteem komt volgens planning komende herfst uit. Dan valt de Sierra-release (versie 10.12) buiten de volledige support van Microsoft voor zijn cloud- en abonementsdienst Office 365. De maker van Windows en Office biedt namelijk alleen fixes en functionele updates voor de huidige en net-voorgaande versie van macOS.
High Sierra op iMac
© Apple
Apple

Het gaat om vernieuwingen aan het reguliere Office-pakket dat via de 365-dienst wordt gebruikt en daarlangs ook van updates wordt voorzien. Met ingang van de aankomende september-update gaan Mac-gebruikers over van Office 2016 naar Office 2019. Microsoft heeft hierbij aangekondigd dat Mac-gebruikers die volledige support willen, over moeten naar macOS-versie 10.12 (Sierra) of nieuwer. Maar dat advies heeft een zeer beperkte houdbaarheid.

Supportgrens schuift op

Het supportbeleid van de Office-leverancier is namelijk dat het de twee meest recente versies van macOS ondersteunt, vermeldt de FAQ in het deel over support en systeemvereisten voor Mac. Dit betekent de huidige en direct voorgaande versie van Apple's computerbesturingssysteem, wat momenteel Sierra en opvolger High Sierra zijn. Eerstgenoemde is echter een zéér tijdelijke tussenstop wat volledige Office-support betreft.

Over een tot enkele maanden brengt Apple naar verwachting echter versie 10.14 (Mojave) uit, waarmee Microsofts supportgrens dan opschuift. Het gaat hierbij om het ontvangen van fixes voor bugs en securityproblemen plus updates voor nieuwe functionaliteit. Gebruik van de Office-software, ook met een Office 365-abonnement, blijft gewoon mogelijk maar functionele updates komen niet naar oudere macOS-versies. Nu direct valt El Capitan (macOS 10.11) buiten de boot, maar over een tot enkele maanden volgt Sierra dat lot.

El Capitan, Yosemite nog in gebruik

Het in september 2016 uitgekomen Sierra is nu nog goed voor bijna 20 procent van alle Mac-gebruikers. Opvolger High Sierra, die in september vorig jaar is uitgebracht, heeft een snelle groei doorgemaakt en heeft nu net geen 50 procent marktaandeel op Macs. Het oudere El Capitan, dat vanaf komende maand geen volledige 365-support meer krijgt, zit nog op een opvallend fors marktaandeel van krap 15 procent. Daar onder zit voorganger Yosemite (Mac OS X 10.10) met ruim 9 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in