Overslaan en naar de inhoud gaan

HP is Apple's nieuwste reseller

HP neemt Apple-hardware op in zijn productaanbod. Tenminste, voor grootzakelijke klanten die hebben getekend voor het Device-as-a-Service (DaaS) abonement van de computermaker.
High Sierra op Macs
© Apple
Apple

HP Inc. (niet te verwarren met HPE) kondigt aan hiermee "een groot pijnpunt van klanten' weg te nemen. De realiteit is namelijk, zo stelt de leverancier, dat IT-gebruikers multi-OS omgevingen hebben. Alleen Windows volstaat dus niet, voor bepaalde klanten. Jaren geleden heeft HP al een tijd de toenmalige iPod van Apple gevoerd. Deze 'Apple iPod by HP' was niet bepaald een succes voor de computerleverancier.

Ook support

Het nu opnemen van Apple-hardware in het eigen aanbod valt alleen onder DaaS, maar geldt daarbij voor zowel grootzakelijke klanten direct als ook voor channelpartners die dergelijke enterprise-klanten bedienen. Naast levering omvat de Apple-omarming ook support voor en beheer van iPhones, iPads, Macs "en andere Apple-devices", meldt HP in zijn aankondiging.

De leverancier breidt zijn DaaS-portfolio ook uit met eigen hardware voor VR-werk (virtual reality). Dit omvat het eigen Z4-workstation en de HP Windows Mixed Reality VR-headset. Het bedrijf is de voormalige pc- en printertak van HP, dat zichzef in tweeën heeft gesplitst. De andere helft die voortaan als zelfstandige IT-leverancier door het leven gaat is HPE dat de enterprisemarkt bedient met backend-systemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in