Overslaan en naar de inhoud gaan

Broadcom zoekt heil in software met miljardenkoop

Net vier maanden na het mislukken van de eerder ingezette groeistrategie op hardwaregebied gooit Broadcom het roer om. De chipsmaker die van de regering Trump niet zijn branchegenoot Qualcomm mag overnemen, heeft nu een definitief akkoord gesloten voor de koop van softwarebedrijf CA Technologies. Het doel hiervan is diversifiëren.
© Cmglee/Wikimedia Commons
Cmglee/Wikimedia Commons

De Singaporese fabrikant van halfgeleiders, die voor zijn geplande overname van het Amerikaanse Qualcomm wou verhuizen naar de VS, zet zijn zinnen nu op zakelijke software. Naast de eigen hardware-activiteiten. Broadcom telt zo'n 19 miljard dollar in contanten neer voor het Amerikaanse CA Technologies (voorheen Computer Associates geheten).

Softwarewinst

CEO Hock Tan van de chipsproducent verwacht met deze overname een nieuwe en stabiele inkomstenbron in huis te halen. Hij ziet op de langere termijn ook gunstige effecten voor de winstcijfers van zijn bedrijf. Op software valt in de regel flinke winstmarges te behalen: eenmaal ontwikkelde software valt met minimale inspanning te kopiëren en meerdere malen te verkopen. Voor hardware moet telkens nieuwe productie worden gedraaid. CA Technologies is echter actief in de markt voor zakelijke software, waar maatwerk weer meer aan de orde kan zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in