Overslaan en naar de inhoud gaan

VodafoneZiggo test 1Gbps-netwerk

VodafoneZiggo test in de Utrechtse wijk Oog in Al bij 20 huishoudens en bedrijven het ‘netwerk van de toekomst’. De supersnelle internettoegang die daar wordt geboden, kan snelheden van 1000 Mbit per seconde (ofwel 1 Gbps) aan, een snelheid die men in de nabije toekomst in heel Nederland wil kunnen bereiken.
koper
© Prysmian Group
Prysmian Group

“Wij bouwen vandaag al aan het netwerk van de toekomst”, zegt Eben Albertyn, technisch directeur van VodafoneZiggo. “Want de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden talloze nieuwe, slimme mogelijkheden die ons leven gaan verrijken. Dat vraagt veel van onze netwerken op gebied van capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid. En dat is precies wat wij laten zien in deze pilot in Utrecht waar we de snelheid verhogen tot wel 1 Gbit/s.”

Dankzij Docsis 3.1

De hogere snelheden in de pilot kunnen worden bereikt door Docsis 3.1, een technologie die gebruik maakt van de bestaande tv-kabel en meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. Volgens VodafoneZiggo kunnen in de test internetsnelheden worden bereikt tot 5 Gbps voor downloaden en 1 Gbps voor uploaden. De verbinding zou daarnaast volgens de provider nóg stabieler en veiliger zijn, en de latency lager.

Niet de eerste, wel de grootste

De kabelaanbieder is niet de eerste provider die een 1gb-netwerk gaat gebruiken. Eerder al werd hiermee op lokaal niveau begonnen in bijvoorbeeld Almere en Leeuwarden. VodafoneZiggo is wel de eerste kabelaar die het test en tegelijkertijd landelijke dekking heeft, zodat bij een succesvolle testperiode een landelijke uitrol meer potentie lijkt te hebben en slechts een kwestie van tijd lijkt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in