Overslaan en naar de inhoud gaan

Bericht uit de jaren zestig

Het mag als bekend worden verondersteld, dat president Kennedy, na zijn herverkiezing in 1964, besloten heeft om het reizen naar de maan te verruilen voor een grootschalig onderzoek naar tijdreizen.
girl cellphone
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

Aangezien Amerika zich bewust is van zijn grote verantwoordelijkheid jegens de rest der mensheid, was het een kwestie van tijd voordat een Nederlandse chrononaut in de gelegenheid werd gesteld om van dit moderne vervoermiddel gebruik te maken.

Het is daarom met groot plezier, dat ik u mag meenemen naar het verre jaar 2019 en vertellen over mijn belevenissen aldaar.

Het eerste dat opvalt is het veelkleurige straatbeeld, waarin zelfs mohammedanen in hun traditionele dracht niet mogen ontbreken. Daarnaast blijkt dat deskundigen abusievelijk zijn uitgegaan van een grootschalige inzet van atoomenergie, want de vervoermiddelen aldaar, hoewel uiteraard modern vormgegeven, worden nog steeds aangedreven door middel van aardolieproducten en electriciteit.

Opmerkelijk is het grote aantal beeldbuizen, die men in verschillende vormen aantreft. Zo zijn de reclameaffiches veelal vervangen door bewegende beelden op grote schermen. Vrijwel elke burger is voorzien van een draagbare variant. Daarop kunnen niet alleen uitzendingen worden bekeken, maar ook teksten worden getoond, terwijl ook een grote selectie aan audiomiddelen beschikbaar is, die gretig door de jeugd op minuscule koptelefoons worden beluisterd. Daarnaast kunnen er ook telefoongesprekken mee worden gevoerd.

Het is derhalve niet ongebruikelijk dat burgers opdrachten geven aan deze computers, teneinde diensten of goederen te verwerven

Al deze electronische apparatuur staat radiografisch in verbinding met grote computers, die over een naar verhouding enorm rekenvermogen beschikken. Deze computers zijn middels telefoonlijnen met elkaar verbonden, zodat zij onderling kunnen communiceren.

Het is derhalve niet ongebruikelijk dat burgers opdrachten geven aan deze computers, teneinde diensten of goederen te verwerven. Ook het betalingsverkeer verloopt hierbij grotendeels geautomatiseerd.

Deze grote mate van automatie heeft echter niet geleid tot een omvangrijke arbeidsreserve. Om deze infrastructuur uit te bouwen en te onderhouden is een grote hoeveelheid specialisten benodigd, die over bijzondere kennis en vaardigheden beschikken.

Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan het opstellen van de benodige instructies om deze computers te bedienen, maar tevens aan het oplossen van storingen, die grote gevolgen kunnen hebben voor het publieke leven.

Ik dank u voor uw aandacht en bedenk: de toekomst is de plaats waar wij ooit allemaal zullen leven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in