Overslaan en naar de inhoud gaan

AMS-IX blijft maar hard groeien

Maar liefst 90 procent van de nieuwe klanten van AMS-IX is gevestigd in het buitenland. "Het geeft de wereldwijde aantrekkingskracht van onze digitale infrastructuur aan", zegt directeur Job Witteman.
AMS-ix
© AMS-ix
AMS-ix

In 2016 heeft AMS-IX opnieuw de capaciteit van de infrastructuur uitgebreid om de groei van het internetverkeer voor te kunnen blijven. Zo werd het aantal 100 Gigabit Ethernet-poorten met 50 procent uitgebreid tot 110. De totale capaciteit op de actieve poorten groeide maar liefst met 30 procent naar 20,6 Tbps. In november bereikte het verkeer over de AMS-IX weer een mijlpaal, met een piekbelasting van 5 Tbps.

Online streamingdiensten als Netflix zijn mede verantwoordelijk voor een nieuwe groei-impuls voor het dataverkeer, licht AMS-IX-woordvoerster Petra Wensink toe. In totaal groeide het Internetverkeer over het afgelopen jaar met 28 procent naar 9 Exabyte.

Ook het aantal klanten nam toe. 98 nieuwe partijen werden aangesloten zodat de AMS-IX nu meer dan 800 netwerken met elkaar verbindt. De nieuwe klanten kwamen voor 53 procent uit Europa (buiten Nederland). 39 procent van de nieuwe klanten heeft het hoofdkantoor buiten Europa.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in