Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft introduceert intelligent scherm voor groepsgebruik

De Surface Hub, zoals Microsoft het apparaat heeft genoemd, houdt het midden tussen een videoconferencingsysteem en een interactive whiteboard. Het is een scherm met een diameter van 84 inch en 4K resolutie. In de behuizing is een krachtige computer verwerkt en verder onder meer verschillende camera's, microfoons, wifi, bluetooth en Near Field Communication (NFC). Het apparaat heeft in wezen alleen een stroomkabel nodig om te werken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het geheel kan dienen als een gigantisch computerscherm met touch-interface dat werkt onder Windows 10, maar ook als een whiteboard en een Skype for Business-videoconferencingsysteem. Volgens Microsoft kenmerkt het systeem zich door de eenvoud waarmee deelnemers aan een groepsgesprek kunnen worden toegevoegd. Het scherm kan worden gesplitst waardoor de deelnemers documenten kunnen delen en er samen aan werken. Met een veegbeweging is bijvoorbeeld een screenschot van een app te plaatsen op het whiteboard-gedeelte. Na het afsluiten van de sessie worden alle gebruikte documenten en afbeeldingen bij elkaar gehaald en als een pakketje via OneDrive gedeeld met de deelnemers.

Microsoft heeft geen mededelingen gedaan over de beschikbaarheid van deze nieuwe hardware of over het prijskaartje dat aan de Surface Hub hangt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in