Atos Origin moet er nog hard aan trekken

De Benelux-divisie presteerde in het derde kwartaal gemiddeld. Echte problemen had Atos Origin in Duitsland, waar de omzet met bijna 21 procent terug liep. Ook in Spanje (-14,6 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-7,8 procent) liepen de zaken niet naar wens. Lichte groei was er alleen in Frankrijk, de divisie ‘andere landen’ en bij de Worldline-activiteiten. Tezamen zijn deze goed voor ongeveer de helft van de omzet.
Naar activiteiten gerekend was er alleen winst voor de ‘Hi-Tech Transactional services’, voornamelijk bestaande uit ondersteuning van het betalingsverkeer voor banken. Bij managed service, goed voor 37 procent van de omzet, verloor Atos Origin bijna 7 procent. Advisering deed het met een krimp van 11 procent nog slechter, maar met een aandeel van nog geen 4 procent in de omzet doet dat minder zeer.
Ambitieuze doelstelling
Aan opdrachten schreef Atos Origin in de boeken 1,1 miljard euro bij. Dat levert een zogeheten book-to-bill-ratio van 90 op. Dat verhoudingsgetal moet boven de 100 liggen, als men krimp wil voorkomen.
Vorig jaar lag de book-to-bill-ratio van Atos Origin aan het eind van het derde kwartaal op 89. Dankzij een forse eindsprint werd dat nog 100 aan het eind van het jaar. Dit jaar legt de directie de lat hoger: ze wil een ratio bereiken van 109 aan het eind van het jaar. Gerekend over het vierde kwartaal alleen moeten de acquisiteurs dan een ratio van 120 halen.
De directie zal dat doel niet zonder reden publiceren, en het vierde kwartaal is sowieso meestal sterk, omdat klanten dan hun budgetten opmaken. Maar vergeleken bij de acquisitieresultaten in het voorbije jaar lijkt het toch een ambitieuze doelstelling.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee