Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw hoofdstuk patentgeschil Facebook en BlackBerry

Facebook daagt BlackBerry voor de rechter vanwege 'inbreuk op verschillende patenten'. Volgens het internetbedrijf zou de Canadese smartphonebouwer onder andere de technologie voor het sturen van spraakberichten hebben gestolen.
Vrouwe Justitia
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Dat meldt persbureau Bloomberg. Naast de techniek achter het versturen van spraakberichten, zou BlackBerry ook andere patenten zonder toestemming gebruiken, zoals een technologie de verwerking van graphics, video en audio door een mobiel toestel verbetert. Ook de techniek die GPS-data verwerkt, is onderdeel van de zaak.

Wederom ruzie

Het geschil is een volgend hoofdstuk in een al langer durend conflict tussen de twee bedrijven over patenten. In maart van dit jaar sleepte BlackBerry vanwege vermeend patentinbreuk Facebook al voor de rechter. Toen zou Facebook door BlackBerry gepatenteerde technieken hebben gebruikt in de chatdiensten van Facebook, Instagram en Whatsapp.

Facebook stelde toen al de juridische strijd vol aan te gaan, en zette de smartphonebouwer tegelijkertijd weg als profiteur van andermans inzet en ontwikkeling. "Nu BlackBerry zelf niet meer vernieuwt, probeert het te profiteren van de innovaties van anderen", luidde toen de reactie van de internetgigant.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in