Overslaan en naar de inhoud gaan

Onbekende partij wil internet platgooien

Het verhaal van Schneier werd naar buiten gebracht door website ExtremeTech. Schneier kreeg het idee dat er wat aan de hand was, nadat hij diverse grote ISP's hoorde klagen over een toename van DDoS-aanvallen. De aanvallen werden niet alleen talrijker maar ook heviger en langduriger. Het leek zelfs wel, of er een patroon achter de diverse aanvallen zat.

Dat de aanvallen zo krachtig en langdurig kunnen zijn is een indicatie voor de hoeveelheid hardware die de aanvaller in stelling kan brengen. Volgens Schneier is dat niet het werk van één man of een groepje activisten. Er moet een heel land achter zitten, waarbij hij de vinger wijst naar China of Rusland. Het blijft voorlopig wel bij wijzen, want hij heeft geen hard bewijs voor zijn vermoedens.

In zijn gesprekken met slachtoffers van de aanvallen merkte Schneier iets vreemds op, het leek volgens de benadeelde partij soms wel of de aanvallen gestuurd weren, met het doel om de maximum weerstand van een infrastructuur te kunnen meten. Ook hadden sommige het idee, dat hun tegenmaatregelen tegen de DDoS-aanvallen in kaart werden gebracht. Schneier geeft toe dat zijn geschetste scenario een beetje paranoïde is, maar heel erg vergezocht is het ook weer niet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in