Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale overheden geven flink meer uit aan IoT

De Covid-19-crisis is voor overheden geen reden om een streep te zetten door de plannen voor de inzet van elektronica bij het uitvoeren van hun taken. Bijkomend voordeel is dat de prijzen voor apparatuur en connectiviteit dalen.
Verkeerslichten
© Shutterstock
Shutterstock

De sterkste stijging doet zich voor in surveillancehulpmiddelen in de publieke ruimte buiten, slimme verlichting en verkeerslichten. "Overheden voeren de investeringen aan 'outdoor surveillance camera's' op om misdaad tegen te gaan. In de COVID-19-golf worden deze hulpmiddelen ook gebruikt om de naleving van de veiligheidsmaatregelen die die in het kader daarvan zijn genomen te volgen", zegt Gartner-analist Kay Sharpington over haar bevindingen in het rapport.

Uitgaven IoT door overheden 2021 Gartner
Uitgaven IoT door overheden 2021 Gartner

Het gevolg is dat overheden volgend jaar gemiddeld 8 camera's gebruiken per 1000 inwoners tegen 6 dit jaar. De verdeling is wereldwijd allerminst evenredig. In China wordt het meeste geïnvesteerd in surveillance-technologie. Het land is verantwoordelijk voor 48 procent van de wereldwijde uitgaven aan deze infrastructuur. Daarna volgen de Verenigde Staten met 16 procent en Europa met 15 procent.

In toenemende mate wordt geautomatiseerd toezicht ook ingezet voor de bestrijding van bosbranden, voornamelijk met behulp van drones. Deze onbemande vliegtuigen worden ook steeds vaker ingezet voor politietaken, bijvoorbeeld bij verkeersmanagement en om een beeld te vormen van gevaarlijk situaties voordat medewerkers van hulpdiensten hun leven op het spel zetten

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in