Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel maakt excuses voor tekort aan chips

Intel maakt in een brief aan zijn klanten zijn excuses voor de aanhoudende tekorten aan chips. Het bedrijf maakt daarin ook duidelijk dat het grote moeite doet de productiecapaciteit op te voeren. Aan de tekorten is echter voorlopig nog geen eind.
halfgeleiders

Intel vergroot zijn productiecapaciteit om het tekort aan chips enigszins te kunnen verkleinen. Het bedrijf laat in de brief weten de eigen 14 nm wafercapaciteit nog verder uit te breiden en dat geldt ook voor de 10 nm-productie. Daarnaast voert Intel het gebruik van foundries op.

Het tekort aan vooral processors die geproduceerd worden op 14 nanometer, houdt al bijna een jaar aan. Een onverwacht grote vraag naar chips èn problemen bij Intel voor de overstap naar de 10nm-productiemethode, zijn de belangrijkste oorzaken voor het tekort. Daardoor kon het bedrijf pas onlangs 10 nm-chips in grote aantallen produceren. De productiecapaciteit op 14 nanometer werd de afgelopen tijd flink vergroot; met 25 procent. Dit alles is echter niet genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen.

Analisten gaan er van uit dat die tekorten nog zeker een half jaar aanhouden. In de brief aan zijn klanten laat het bedrijf ook niet weten wanneer het denkt weer volop aan de vraag te kunnen voldoen. In de tweede helft van dit jaar is de productiecapaciteit zeer fors opgevoerd, meldt Intel, maar de vraag steeg nog sterker, waardoor de tekorten blijven en er vrijwel geen voorraden zijn. 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee