Overslaan en naar de inhoud gaan

'Intel eist meer overheidsgeld voor Duitse chipfabrieken'

De Amerikaanse chipproducent Intel stelt de bouw van nieuwe chipfabrieken bij de Duitse stad Maagdenburg uit. Dat meldde de lokale krant Volksstimme. Met de bouw van de twee faciliteiten was een bedrag gemoeid van 17 miljard euro. De bouw zou eigenlijk medio volgend jaar moeten beginnen.
Intel: meer chipproductie in Europa
© Intel
Intel

Maar volgens Volksstimme zijn de kosten inmiddels gestegen naar 20 miljard euro en wil Intel daarom meer financiële steun van de Duitse overheid voor de bouw van de fabrieken. Tot dusver heeft Duitsland 6,8 miljard euro aan subsidies toegezegd. Intel heeft nu geen datum meer voor ogen voor de bouw van de locaties, aldus de krant.

Intel: veel veranderd

In een verklaring tegenover Volksstimme laat Intel weten dat er veel is veranderd sinds de aankondiging van de bouw in maart van dit jaar. Het bedrijf wijst onder meer op de toenemende geopolitieke spanningen, de hoge inflatie en de afzwakkende vraag naar halfgeleiders. Intel zegt de situatie in de gaten te houden en de investeringen af te stemmen op de marktontwikkelingen.

De Europese Unie heeft een doelstelling om in 2030 een vijfde van alle chips in de wereld te produceren, om zo minder afhankelijk te zijn van Aziatische leveranciers. Met name het grote China en diens economische plus politieke ambities speelt hierbij een rol. Dit nadat de coronacrisis en daardoor ontstane logistieke verstoringen duidelijk hebben gemaakt hoe wankel internationale toeleveringsketens kunnen zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in