Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook ontwerpt eigen chips

Facebook volgt de trend van grote technologiebedrijven als Apple en Google en gaat zelf chips ontwerpen.
connections
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Het nieuws komt van Bloomberg dat conclusies trok uit een personeelsadvertentie van Facebook waarin gezocht wordt naar een manager die leiding kan geven aan een 'end-to-end SoC/ASIC, firmware and driver development organization'.

Het zelf ontwerpen is een ware trend, deels ingegeven uit efficiency-overwegingen, deels om minder afhankelijk te zijn van grote chipproducenten als Intel, Qualcom en Nvidia, maar ook om zelf de regie te hebben over de ontwikkeling van specifieke aspecten van de halfgeleiders.

Team formeren

Facebook lijkt nog aan het begin van deze ontwikkeling, maar wil zelf geen commentaar geven op de vacature, volgens Bloomberg. Vermoedelijk zal de eerste taak van de nieuwe manager zijn om een team te formeren. Het is nog onduidelijk wat voor type chips Facebook als eerste zelf wil gaan ontwikkelen. Gezien de aandacht bij het bedrijf voor de ontwikkeling en inzet van kunstmatige intelligentie voor zijn eigen diensten, ligt het voor de hand dat daar ook het accent op komt te liggen. Kunstmatige intelligentie stelt weer nieuwe eisen aan chips met name op het gebied van parallelle verwerking.

Maar in de personeelsadvertentie staat ook dat de manager als taak krijgt het ontwikkelen van een System-on-a-chip (SoC). Dit type chips bevat naast de hoofdprocessor ook veel andere functies die normaal in aparte componenten worden afgehandeld. Een SoC komt vaak in consumentenapparatuur zoals smartphones en VR/AR-brillen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in