Overslaan en naar de inhoud gaan

Volvo gaat geheel voor Google

Volvo Cars gaat vergaand voor Google-diensten in het next-generation infotainment systeem voor zijn wagens. De autofabrikant embed Google's Android plus samen ontwikkelde apps in de auto. Nieuwe apps en software-updates zijn in real-time beschikbaar en worden automatisch ge-update, belooft Volvo.
Volvo infotainment Google
© Volvo Cars
Volvo Cars

Het oorspronkelijk door Google ontwikkelde Android-besturingssysteem dient als basis voor de volgende generatie van Volvo's infotainmentplatform Sensus. Dat on-board systeem voor Volvo-auto's krijgt daarmee toegang tot het rijke ecosysteem aan apps. Daarnaast verwerkt de automaker ook Google-services als kaarten- en navigatiedienst Maps, spraakbesturing Assistant, en meer. De twee bedrijven hebben hiervoor een jaar geleden een strategische alliantie opgezet.

Spraakbesturing en innovatie

In het kader daarvan werken Volvo en Google ook samen aan het ontwikkelen van apps en diensten voor in auto's. Een selectie zal voorgeïnstalleerd zijn in auto's. Daarnaast kunnen klanten zelf nog apps toevoegen die zijn geoptimaliseerd en aangepast voor Android in auto-infotaintmentsystemen. Spraakbesturing via Google Assistant dient hierbij niet alleen voor bijvoorbeeld het afspelen van muziek en het verzenden van berichten, maar ook voor meer traditionele on-board systemen zoals de airconditioning.

"Door Google services naar Volvo-auto's te brengen, versnellen we innovatie in connectiviteit en stimuleren we onze ontwikkeling van applicaties en connected services", stelt R&D-topman Henrik Green van Volvo in het persbericht van de fabrikant. Hij spiegelt autorijders voor dat ze binnenkort toegang hebben tot duizenden in-car apps die hun dagelijks leven vergemakkelijken en die de 'connected in-car ervaring' aangenamer maken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in