Overslaan en naar de inhoud gaan

Ford geeft klant keuze tussen Android Auto en Apple Carplay

Ford introduceert dit jaar de eerste auto's waarbij klanten kunnen kiezen uit twee besturingssystemen voor hun in-car infotainmentsysteem.
Android Auto
© Ford
Ford

Vanaf 2017 wil Ford alle auto's die in Noord-Amerika worden afgeleverd met het Sync-3 infotainmentsysteem voorzien van zowel Android Auto als van Apples Carplay, meldt The Verge. De auto's met Sync-3 die in 2016 worden geleverd kunnen allemaal een software-upgrade krijgen zodat de bestuurders hun favoriete besturingssysteem kunnen kiezen. Wanneer auto's buiten de VS deze optie krijgen, is nog niet duidelijk.

Het eerste model dat met de optie geleverd wordt, is het 2017-model van de Ford Escape, de SUV van het automerk. Deze auto is ook het eerste model dat LTE krijgt ingebouwd voor communicatie. Daarnaast blijft Ford ook vasthouden aan het zelfontwikkelde AppLink-systeem, dat mogelijk naast de andere platformen draait. Met AppLink kunnen apps veel data van de auto zelf gebruiken. Ook Toyota zou interesse hebben om de opensource-versie van AppLink genaamd SmartDeviceLink te gebruiken in de eigen voertuigen.

Ford heeft lang gedaan over het introduceren van CarPlay en Android Auto nadat eerst uitstapjes werden gemaakt naar het Microsoft-platform en QNX van BlackBerry, dat de basis vormt voor Sync-3.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in