Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Nokia-smartphones, dankzij 100 miljoen

Nokia-smartphones zijn niet passé, integendeel zelfs. Hoewel het natuurlijk niet helemaal het oude Nokia is; het smartphoneportfolio dat de komende maanden flink wordt uitgebreid, draait Android.
HMD Nokia's
© HMD
HMD

Android-smartphones met de Nokia-naam worden dit jaar "agressief uitgebreid", kondigt het Finse bedrijf HMD Global aan. Deze firma is opgericht door voormalige Nokia-topmensen en zet de telefonie-activiteiten voort van het gevallen Finse bronbedrijf. Nokia heeft voor zijn smartphones ooit gekozen voor Windows Phone en vervolgens zijn hele gsm- en smartphonebusiness verkocht aan Microsoft. Dat is geen succes geworden.

Android-keuze

Het overgebleven Nokia is groot in telecomapparatuur en de bekende merknaam mag door HMD gebruikt worden voor smartphones. Deze toestellen draaien Google's Android, wat het toenmalige Nokia toch niet heeft verkozen in de strategische afweging om op te vallen in de volle smartphonemarkt. Het eind 2016 opgerichte HMD gaat voluit voor Android maar boekt daar nog flinke verliezen op. Toch weet de leverancier van Nokia-smartphones nu een investering van 100 miljoen dollar binnen te halen.

Dit forse bedrag is afkomstig van meerdere investeerders die bijdragen aan een nieuwe investeringsronde. Hiermee komt de totale bedrijfswaarde van HMD uit op meer dan 1 miljard dollar. De Finse foonfabrikant kondigt aan dat het geld wordt gebruikt voor de volgende fase van zijn groei en dat het in 2018 zijn portfolio van Nokia-smartphones flink uitbreidt. Daarbij heeft het ook nieuwe strategische markten op het oog, wat zowel landen en gebieden als ook jongeren doelgroepen omvat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in