Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei brengt Harmony naar Europa

Huawei lijkt van plan om zijn aankomende Android-alternatief in Europa uit te brengen onder de naam Harmony. De Chinese telecom- en smartphoneleverancier heeft die merknaam ingediend bij het EUIPO als handelsmerk voor mobiele en computerbesturingssystemen. Daarmee zou de geplande vervanger voor Google's Android mogelijk dus niet alleen voor smartphones dienst gaan doen.
Huawei P20 Pro
© Huawei
Huawei

Het Chinese Huawei is door een bevel van de Amerikaanse president Trump op de zwarte lijst gezet wat betreft zakendoen door Amerikaanse bedrijven. Hierdoor is Huawei afgesneden van ICT-kerncomponenten als Google's mobiele besturingssysteem Android en Microsofts pc-platform Windows. Bestaande smartphones en pc's krijgen vooralsnog nog wel gewoon updates, maar voor nieuwe, nog uit te komen Huawei-apparaten is de toekomst onzeker.

Het indienen van een handelsmerk bij het Europese bureau voor intellectueel eigendom (EUIPO) wijst erop dat Huawei zijn zelfontwikkelde Android-alternatief mogelijk wil tooien met de naam Harmony. Het gaat hier nog om een aanvraag voor een beschermde merknaam, die op 12 juli jongstleden is ingediend, weet The Next Web te melden. De omschrijving van het handelsmerkverzoek bevat termen die duiden op een downloadbaar besturingssysteem, maar ook op apps daarvoor.

Ontslagronde in VS?

Ondertussen gaan er berichten rond dat Huawei een fikse ontslagronde doorvoert in de Verenigde Staten. Enkele honderden werknemer zouden worden ontslagen, bij een dochteronderneming die onderzoek en ontwikkeling doet. Dochterbedrijf Futurewei Technologies omvat diverse onderzoekslaboratoria waar werk wordt verricht dat ernstig wordt gehinderd door de Amerikaanse overheidsban op zakendoen met Huawei. Chinese medewerkers bij Futurewei zouden het aanbod krijgen om in dienst te kunnen blijven als ze terugkeren naar China, meldt The Wall Street Journal.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in