Overslaan en naar de inhoud gaan

Firefox stort zich op augmented reality-brillen

Mozilla presenteerde gisteren Firefox Reality, een compleet nieuwe browser bedoeld voor virtual en augmented reality headsets.
Microsofts Hololens in bedrijf
© Microsoft
Microsoft

De eerste poging van Firefox is nog verre van perfect. Maar het is een dappere poging om een universeel platform te creëren in een wereld waar de hardwareleveranciers nog vasthouden aan hun eigen software. Het Firefox-initiatief kan een broodnodige impuls betekenen voor de markt voor AR/VR-software-ontwikkeling als Mozilla er in slaagt Firefox te laten uitgroeien tot universeel platform.

In de aankondiging legt Trevor Smith - Reality research engineer bij Mozilla - uit dat de nieuwe browser is ontstaan door de bestaande webbrowser-technologie te combineren met Servo, een experimentele web engine. Het Servo-team dat nu vast onderdeel uitmaakt van het Mixed reality team, introduceert nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met technologie om het 'immersive web' te bekijken en er een interactie meer aan te gaan.

Mozilla heeft de broncode van Firefox Reality vrijgegeven als open source. Het team nodigt ontwikkelaars uit mee te denken met de verdere ontwikkeling van het platform.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in