Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter maakt API toch weer gratis beschikbaar voor beperkte groep

Twitter zette eind maart een betaalmuur voor het gebruik van zijn API. Wie de gratis versie gebruikte, kon hem vanaf dan alleen nog gebruiken voor het inloggen met Twitter in andere apps, en voor het schrijven van tweets en het testen van de API tot maximaal 1.500 tweets per maand. Het bedrijf komt daar nu echter weer iets van terug. Nooddiensten en vervoersbedrijven mogen de API nu toch weer gratis gaan gebruiken.
Twitter
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Dat er voortaan betaald moet worden voor de API van Twitter leidde onder diverse partijen tot onvrede en problemen. Wetenschappers klaagden dat honderden onderzoeken gedwongen moeten stoppen, omdat ze de benodigde bedragen van tussen de 42.000 en 210.000 dollar per maand niet hebben.

Twitter zelf zegt nu op zijn developersaccount dat ook "geverifieerde overheids- en publieke diensten die weeralarmen, vervoersupdates en notificaties bij noodsituaties" hier last van hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om een aantal accounts van de Amerikaanse National Weather Service, dat zonder uitleg geschorst werd op Twitter. De Metropolitan Transportation Authority besloot zelf om te stoppen met het geven van bus- en treinalarmen via Twitter, omdat het deze niet meer consistent kon delen.

Twitter heeft nu besloten dat dit soort accounts wel weer de optie krijgen om de API gratis te gebruiken, zonder het limiet van 1.500 tweets per maand die verzonden kunnen worden. Andere gebruikers moeten wel betalen voor gebruik van de API als ze daarmee meer dan 1.500 tweets per maand willen versturen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in