Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft opent jacht op Google Lens

Het moet de grote tegenhanger van Google Lens worden: Microsoft heeft met Bing Visual Search zijn eigen variant op de AI-toepassing gelanceerd waarmee gebruikers beeldmateriaal als 'zoekterm' gebruiken om het internet te doorzoeken.
Bing
© Microsoft
Microsoft

De AI-toepassing zorgt ervoor dat het invoeren van een plaatje een berg aan informatie over het onderwerp van de afbeelding oplevert. Deze functionaliteit werd eerder deze maand al door Google gelanceerd in de standalone-app Google Lens.

Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers ook delen van een foto selecteren, om vervolgens slechts op dit onderdeel het web te doorzoeken. Zo kan bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk in de foto worden geselecteerd om als zoekterm te dienen en te leiden tot de aankoop in een webshop. 

"Soms is het bijna onmogelijk om in woorden te beschrijven wat je zoekt", schrijft Vince Leung van Microsoft in een blog waarin de komst van Bing Visual Search wordt aangekondigd. De nieuwe toepassing moet hier een oplossing voor bieden.

Edge-browser en apps

Bing Visual Search is vooralsnog alleen voor Amerikaanse gebruikers gelanceerd in de Bing-app voor Android en iOS en draait in de Android-versie van Microsoft Launcher en webbrowser Edge. Later moet de functionaliteit ook uitgerold worden in de iOS-versie van Edge en op de website van de zoekmachine.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in