Overslaan en naar de inhoud gaan

'Microsoft dumpt Edge-browser'

De Edge-browser in Windows 10 heeft zijn langste tijd gehad, volgens ingewijden. Edge krijgt niet de aandacht van gebruikers en ontwikkelaars waar Microsoft op had gerekend.
Edge logo
© Microsoft
Microsoft

De berichten over een Edge-alternatief waar Microsoft aan zou werken, komt van Windows Central. De nieuwe Microsoft browser - met codenaam Anaheim - zou net als de Chrome-browser van Google zijn gebaseerd op het opensource-project Chromium. Daarmee gooit Microsoft de handdoek in de ring voor de ontwikkeling van een eigen rendering engine genaamd EdgeHTML.

Edge-plannen faalden

Met de komst van Windows 10 zou deze volledig van de grond af opnieuw opgebouwde browserkern meer snelheid, stabiliteit en veiligheid bieden dan Microsoft Explorer, tot dan toe de standaard browser voor het Windows besturingssysteem en voor veel gebruikers de enige browser die ze kenden.

Voor webontwikkelaars is het vermoedelijk een zegen dat Microsoft eindelijk capituleert voor een algemeen gebruikte renderingengine. Het geeft hen de zekerheid dat hun website hetzelfde zullen reageren in verschillende browsers.

Ook Chromium-browser voor ARM

Aanwijzingen dat Microsoft werkte aan een Chromium-browser voor Windows kwam uit het werk dat een aantal Microsoft-ontwikkelaars deden voor het Chromium-project, zoals opgemerkt door 9to5Google. Daarbij ging het om een Windows 10 on ARM-project.

Naar verwachting zullen de eerste tekenen van de nieuwe Anaheim-browser tevoorschijn komen in de Insider-builds van volgende feature-update 19H1, die in het voorjaar beschikbaar moet komen voor het grote publiek.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in