Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackatrain nadert climax

De trein vertrok vanochtend vanuit Amsterdam richting Berlijn voor het driedaags technologiefestival Tech Open Air. Aan boord bevinden zich 45 enthousiaste hackathon-deelnemers die in teams van drie proberen innovatieve projecten in de steigers te zetten voor de NS. Ze hebben daartoe van de spoorwegmaatschappij open data ter beschikking gekregen en api's op spoorwegsystemen. Voor de uitwerking van hun voorstellen krijgen ze slechts 6,5 uur de tijd.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De teams hebben de mogelijkheid te sparren met vijf consultants van Ordina, een van de organisatoren van deze hackatrain.

Nadat de deelnemers hun voorstellen hebben ingeleverd bij de vakjury bezoeken ze het Berlijnse technologiefestival. De vakjury beoordeelt ondertussen de inzendingen op innovatiegehalte, creativiteit en haalbaarheid. De drie teams die bij de bekendmaking op 16 juli als beste uit de bus komen, mogen in september hun voorstel pitchen voor een driekoppige jury. Voor het winnende team is er een treinkaartje waarmee een rondreis door Europa kan worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee