Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikerstest registratiesysteem vaccinaties vindt eind 2020 plaats

Vanaf 24 december worden de laatste aanpassingen ingebouwd in CoronIT dat wordt aangepast om de vaccinaties te kunnen inplannen en registeren. In week 53 vinden de gebruikerstesten plaats. Het systeem zou dan een week later, op 4 januari, beschikbaar moeten zijn voor het maken van afspraken en de registratie. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van VWS in een brief aan de Tweede Kamer.
Covid-19
© Pixabay licence
Pixabay licence

CoronIT wordt momenteel uitgebreid zodat het vaccinatieprogramma uitgevoerd kan worden. Het systeem wordt nu door GGD’en en laboratoria gebruikt voor de registratie, planning en uitvoering van de coronatesten en voor de rapportage van de testresultaten. De Jonge liet eerder in een Kamerdebat weten dat dit systeem het makkelijkst en snelst aan te passen is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het systeem Praeventis dat de RIVM gebruikt voor het rijksvaccinatieprogramma.

Centraal register

Het nieuwe systeem wordt gebruikt voor het maken van afspraken voor vaccinaties, evenals voor registratie, legt De Jonge uit in de brief. “In het systeem wordt vanzelfsprekend vastgelegd wie wordt gevaccineerd, met welk vaccin en welke batch. Daarnaast moet het systeem ook de triage in het callcenter ondersteunen: bepalen of iemand daadwerkelijk in aanmerking komt voor vaccinatie bij de vaccinatielocaties, of dat er medische gronden zijn op basis waarvan vaccinatie, na beoordeling door een arts, uitgesteld of afgeraden wordt.”

Daarnaast wordt er gewerkt aan een centraal register, dat volgens de minister “van essentieel belang is om op landelijk en regionaal niveau goed zicht te houden op de veiligheid en effectiviteit van de afzonderlijke vaccins.” De minister schrijft dat het RIVM aan de afronding werkt van dit centrale register dat ook de mogelijkheid moet bieden aan mensen om hun eigen vaccinatiestatus in te zien. Dit centrale register is eind december gereed om vaccinatiedata te registeren en eind maart zouden mensen hun eigen gegevens omtrent vaccinatie moeten kunnen inzien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in