Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS lanceert dan eindelijk zijn blockchaindienst

AWS heeft dan toch de eigen blockchain-service Amazon Managed Blockchain gelanceerd. Een half jaar nadat de cloudgigant twee blockchain-services aankondigde op het eigen re:Invent in Las Vegas, is de service nu voor iedereen beschikbaar.
© Amazon Web Services
Amazon Web Services

De nu publiekelijk beschikbare service van AWS maakt het voor gebruikers mogelijk om zelf schaalbare blockchain-netwerken op te zetten en te beheren. Volgens AWS-ceo Andy Jassy maakt de service het “binnen enkele klikken” eenvoudig om een blockchain-netwerk op te zetten en te beheren, gebruikmakend van de populaire open source frameworks Hyperledger Fabric en Ethereum. De service is beschikbaar voor gebruikers in de regio 'US East'.

Automatisch schalen

De gemaakte blockchain-netwerken schalen automatisch mee met de behoefte van de gebruiker, om zo te voldoen aan de vraag die de mogelijke duizenden applicaties en miljoenen transacties kunnen creëren. Doordat de netwerken via eenvoudige API-calls te managen zijn en de AWS-service de certificaten en nieuwe leden beheert en de operationele gegevens bijhoudt, moet het volgens de cloudgigant eenvoudiger zijn voor gebruikers om zich “te concentreren op het ontwikkelen van applicaties in plaats van een blockchain-netwerk up-to-date te houden.”

Eerdere ontkenning

De aankondiging van de blockchain-services Amazon Managed Blockchain en Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) door AWS op het eigen jaarlijkse re:Invent in Las Vegas van afgelopen november, was op zichzelf verrassend. De cloudgigant ontkende een jaar eerder nog stellig op korte termijn met de technologie bezig te zijn. Maar uiteindelijk was de vraag uit de markt dusdanig groot dat AWS-ceo Andy Jassy de komst van de twee blockchain-services in november toch wereldkundig maakte.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in