Overslaan en naar de inhoud gaan

App Vierdaagse haalt de startstreep niet

Veel Vierdaagselopers en hun familie zijn boos op de organisatie van het evenement, omdat de app waarmee een loper onderweg gevolgd kan worden niet blijkt te werken voor iPhone en iPad.
Vierdaagse Nijmegen
© CC BY 2.5 NL - WikiCommons
CC BY 2.5 NL - WikiCommons

Deze app bestaat sinds enkele jaren en is enorm populair, vooral omdat het thuisfront via de app kan zien waar "hun'' loper is en hoe laat deze aan de finish in Nijmegen wordt verwacht. Ander contact met wandelaars is door het overbelaste mobiele netwerk rond Nijmegen vaak niet eenvoudig.

"We vinden het zelf ook erg vervelend en bieden onze excuses aan. We hadden voor dit jaar een nieuwe app laten ontwikkelen, maar die blijkt nu niet klaar te zijn'', zegt een woordvoerster van de organisatie. "We doen er alles aan om de app alsnog in de lucht te krijgen voor Apple-gebruikers.''

Wel op Android-toestel

Dat de app niet werkt bleek toen zondagmiddag de eerste lopers hun startbewijs in Nijmegen hadden opgehaald. Om de app te activeren is namelijk de barcode van het polsbandje nodig. De app werkt wel op Android-toestellen.

In 2010 kampte de organisatie ook al met falende IT. Destijds werkten de barcodescannners niet goed waarmee de lopers hun polsbandjes moesten laten scannen bij de controleposten. Daardoor ontstond veel vertraging en werd teruggegrepen op de controlekaart met kniptang.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in