Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome gaat tabbladen automatisch sorteren

Huidige mogelijkheden in Chrome om tabbladen met websites te groeperen, gaan een uitbreiding krijgen die gebruikers automatische sorteerhulp moet geven. Deze 'Organise Tabs'-functionaliteit is nu in ontwikkeling.

verwarde gebruiker met laptop
Shutterstock.com

De nieuwe functie voor tabs bouwt dus voort op de bestaande 'Tab Groups'-functionaliteit. Gebruikers kunnen daarmee zelf aangeven welke tabbladen wat hun betreft 'bij elkaar horen', voor bijvoorbeeld een bepaald project, taak of zoektocht. Daarbij zijn onderscheidende kleuren en ook groepsnamen voor de zelf aangemaakte tabsgroepen in te stellen.

Slimme sorteerhulp

Het in ontwikkeling zijnde 'Organise Tabs' gaat een stap verder. Het moet op slimme wijze uitvogelen welke tabs bij elkaar horen en voegt dan die tabbladen automatisch in groepen, meldt Bleeping Computer. De nieuwe functionaliteit is nu aanwezig in een testrelease van Googles webbrowers, in het zogeheten Canary-kanaal voor vróege toegang tot nieuwe Chrome-code en -functionaliteit.

Een eerste teken van de automatische tabsortering is afgelopen maand al waargenomen in testcode voor Chrome. Het is nog niet bekend wanneer Organise Tabs wordt uitgerold. Updates voor Chrome worden automatisch geïnstalleerd en dan geactiveerd na opnieuw starten van de browser.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in