Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: AI gaat je bestanden beheren

Microsoft gaat met een flinke herziening komen voor OneDrive, zijn dienst voor cloudopslag en synchronisatie van gebruikersbestanden op Windows. Kunstmatige intelligentie (AI) krijgt daarbij een voorname rol. Microsoft spreekt van "de toekomst van file management" en doet daarover begin oktober een boekje open.

AI-assistent
CoPilot
Microsoft

IT-beheerders en Microsoft-partners, maar ook enthousiaste gebruikers van Microsoft 365, worden opgeroepen om 3 oktober klaar te zitten voor flinke veranderingen. De software- en cloudaanbieder biedt dan een blik op de toekomst van bestandsbeheer, zo begint Microsofts uitnodiging voor een online live-evenement. Die bijeenkomst zal via de eigen videovergaderdienst Teams te volgen zijn.

Sneller, beter, slimmer, veiliger

Microsoft-president Jeff Teper, verantwoordelijk voor 365-apps en -platformen, zal dan samen met het productteam voor OneDrive vernieuwingen voor cloudopslag en bestandsbeheer onthullen. Het bedrijf belooft daarbij sneller toegang tot bestanden, betere organisatie van bestanden, eenvoudigere samenwerking plus verbeterde beveiliging van bestanden.

Designer en marketeer Paul Diamond van Microsoft geeft in de uitnodiging voor het evenement aan dat er dan ook een voorproefje wordt gegeven van de AI-plannen voor OneDrive. Die plannen omvatten nieuwe mogelijkheden voor het zoeken, delen en doorspitten van informatie in alle bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive.

AI in alles van Microsoft

Die online-dienst wordt dan ook gepositioneerd als meer dan alleen cloudopslag; het is volgens de aanbieder een krachtige tool voor slimmer werken en beter samenwerken. AI moet daar nog een schepje bovenop doen. Microsoft is al geruime tijd bezig om de AI-technologie van GPT-maker OpenAI te verwerken in nagenoeg al zijn producten en diensten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in