Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM, Douwe Egberts en Rabobank tonen blockchain-app op CES

IBM toont deze week op Amerikaanse technologiebeurs CES 2020 samen met een reeks koffieproducenten en de Rabobank het Farmer Connect traceability platform, dat is gebaseerd op blockchaintechnologie.
Koffie
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De bedrijven hopen met de app tegemoet te komen aan de behoefte bij consumenten meer inzicht te krijgen of de koffie die zij drinken afkomstig is uit een keten waar verantwoord wordt omgegaan met betrekking tot de productiemethoden en waar de koffieboeren een eerlijk loon kunnen verdienen.

Nadat de koffiebonen zijn geoogst leggen deze doorgaans een ingewikkelde route af via coöperaties, exportbedrijven, vervoerders, importeurs, koffiebranders, distributeurs en winkelbedrijven. Al deze tussenhandelaren hebben hun eigen systemen waardoor de informatie over het product dat de consument in handen krijgt, vaak sterk gefragmenteerd is.

App maakt consument toezichthouder

Consumenten kunnen straks de QR-code op de verpakking scannen met de Thank my farmer-app om beter inzicht krijgen. De app haalt gegevens op uit de IBM Food Trust blockchain. Door deze informatie te gebruiken bij de aankoopbeslissing hebben zij een toezichthoudende rol op het hele proces. IBM hoopt hiermee een platform te creëren waar ook de partijen in de tussenhandel kunnen beschikken over betrouwbare informatie met betrekking tot de keten.

Het platform komt begin 2020 beschikbaar en naar verwachting gaan steeds meer partijen hun informatie toevoegen aan de blockchain. Aan de ontwikkeling doen nu mee: Beyers Koffie, The Colombian Coffee Growers Federation (FNC), Itochu, Jacobs Douwe Egberts (JDE), The J.M. Smucker Company, Rabobank, RGC Coffee, Volcafe, Sucafina en Yara International.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in