Overslaan en naar de inhoud gaan

HP-spookprinters aanpakken moet met aparte Microsoft-tool

Microsoft komt met een fix voor het vreemde fenomeen van plots opduikende HP-printers in Windows, ook als er helemaal geen HP-printer is aangesloten. Dit probleem raakt gebruikers van Windows 10, Windows 11 en diverse varianten van Windows Server. Printermaker HP is niet de oorzaak, geeft Microsoft nu aan.

HP LaserJet M106w
HP Inc.

Het is vooralsnog niet openlijk bekend wat dan wel de oorzaak is voor het verschijnen van HP-printers in de lijst van geïnstalleerde apparaten in Windows. Daarbij kan die 'installatie' van een spookprinter er ook voor zorgen dat instellingen voor bestaande, geïnstalleerde - en dus echte - printers worden overschreven. Dit kan voor extra helpdeskcalls en beheerwerk zorgen.

Zelf moeten oplossen

Behalve het opduiken van de spookprinter en het overschrijven van printinstellingen kunnen gebruikers nog meer last hebben van deze Windows-fout. Ze kunnen ineens een melding krijgen om de HP Smart-app voor 'hun printer' te installeren. Die app komt dan vanuit de Microsoft Store, de appstore voor Windows-apps.

Microsoft stelt nu een tool beschikbaar waarmee het probleem van de HP-spookprinters wordt opgelost. Die op zichzelfstaande tool moeten beheerders en gebruikers zelf downloaden van de supportsite van de Windows-maker. Na het draaien daarvan, moeten alle sporen van de niet-bestaande printer zijn verwijderd. In de regel gaat het om een HP LaserJet M101-M106, meldt Ars Technica.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in