Overslaan en naar de inhoud gaan

ChromeOS als uitweg voor einde Windows 10

Organisaties die stoppen met Windows 10, waarvan de ondersteuning volgend jaar stopt, kunnen ChromeOS Flex op hun systemen installeren. Dat komt dan in de plaats van een upgrade naar Windows 11.

Tablet
Microsoft

Google laat weten dat ChromeOS Flex op Windows-systemen geïnstalleerd kan worden. Daarmee zouden ze gelijk een goede bescherming krijgen en kunnen de systemen gewoon in gebruik blijven, redeneert het bedrijf. Over anderhalf jaar stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 10. Nu nog heeft deze versie een marktaandeel van ruim 66% volgens StatCounter.

Een groot deel van de miljoenen systemen die hier nu nog mee werken, is niet geschikt voor een upgrade naar Windows 11. Door ChromeOS Flex te installeren hoeven er geen nieuwe systemen aangeschaft te worden. Dat biedt volgens Google in elk geval een goede bescherming tegen aanvallen. ChromeOS Flex werkt weliswaar alleen met webapplicaties, maar Windows-toepassingen kunnen gestreamd worden.

Officieel zijn bepaald niet alle systemen waar Windows 10 nu op draait geschikt voor ChromeOS Flex, dat rond de 600 systemen hiervoor heeft gecertificeerd. De eisen die hiervoor aan een systeem worden gesteld zijn 4GB RAM en een Intel- of AMD x86-64 bits processor.  Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in