Overslaan en naar de inhoud gaan

Computerstoring vloert American Airlines

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij meldde dinsdagavond (Nederlandse tijd) bezig te zijn met de reparatie van het reserveringssysteem en verontschuldigde zich bij reizigers voor ontstane ongemakken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Inmiddels werken de systemen volgens American Airlines weer. Wel zou een aantal vluchten die nog niet waren geannuleerd later vertrekken dan de dienstregeling aangeeft.

De federale luchtvaartautoriteiten in Washington hadden na het optreden van de computerstoring gelast dat alle vluchten van American Airlines werden stopgezet. Rond het middaguur (18 uur Nederlandse tijd) aan de oostkust waren al meer dan 400 vluchten geannuleerd. De onderneming verzorgt circa 3500 vluchten wereldwijd per dag, maar vliegt niet naar Nederland.

Storing niet bij andere maatschappijen die hetzelfde systeem gebruiken

De storing deed zich voor in het reserveringssysteem Sabre. Dat zorgt niet alleen voor het reserveren van stoelen op vluchten, maar ook voor zaken als het inchecken van passagiers, het printen van tickets en het volgen van ingecheckte bagage. Ook enkele andere Amerikaanse maatschappijen, waaronder Southwest Airlines en JetBlue, maken gebruik van Sabre. Opvallend is dat zij dinsdag geen last hadden van storingen met het reserveringssysteem. Volgens een woordvoerder van Sabre zit het probleem dan ook net bij Sabre zelf, meldt The New York Times.

American Airlines, een meer dan 80 jaar oude luchtvaartmaatschappij, is eind 2011 in financiële moeilijkheden geraakt. De onderneming is momenteel bezig te fuseren met US Airways en beide vormen dan dit jaar de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in