Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijftig Nederlandse bedrijven met staatssecretaris naar techbeurs CES

Vijftig Nederlandse techbedrijven vertrekken de komende dagen naar de mondiale techbeurs CES in Vegas in de hoop economische kansen op de Amerikaanse markt te verzilveren. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat reist met de bedrijven mee om -onder meer- met de Amerikaanse overheid in gesprek te gaan.

Keijzer bezoekt eerst de beurs in Las Vegas en vliegt daarna door richting Washington, waar ze met afgevaardigden van het Witte Huis gaat praten over samenwerking en investeringen in digitale innovaties zoals AI. Het gesprek moet de banden tussen Nederland en Amerika verder verbeteren.

Keijzer gaat tussendoor ook nog naar Los Angeles, om een Nederlandse handelsport te openen voor mkb-bedrijven. Bij zo’n post kunnen ondernemers worden gewezen op informatie en faciliteiten en kunnen ze hulp krijgen bij complexe aanvraagprocessen en toegang krijgen tot netwerken.

Vijf thema's

Het vijftigtal bedrijven dat vanuit Nederland met Keijzer naar Las Vegas vertrekt, is opgedeeld in vijf thema’s waaronder Energy Transition e-mobility, City Living, Consumer Technology Trends, Life Sciences en Enterprise & Eductation.

Odd.Bot is één van de vijftig Nederlandse bedrijven op CES in Vegas. Het bedrijf gaat zijn onkruidwiedende robot aan de wereld demonstreren en presenteert tevens een Beach cleaning Bot. Dat is een robot die helpt om stranden schoon te houden en bijdraagt aan meer bewustwording rondom zwerfafval.

 “Voor Odd.Bot hebben we voor de beurs een miniatuuropstelling gemaakt, waarbij we middels een lopende band simuleren dat de robot over een akker rijdt en waarbij de robotarm het onkruid kort aanwijst. Dit om de complete oplossing - van herkenning door middel van het door ons getrainde beeldherkenningsalgoritme tot aan de mechanische bewerking -  te tonen”, aldus Martijn Lukaart, van Odd.bot en Project.BB in een persbericht.

Hiber

Een bekende naam onder de aanwezigen is het bedrijf Hiber. Met inmiddels meer dan veertig werknemers werkt het bedrijf sinds november 2018 aan een nano-satelliet die de ruimte in moet worden geschoten. Het dient als begin van een wereldwijd netwerk waarmee apparaten van over de hele wereld met internet kunnen communiceren. Met éen satelliet van enkele kilo’s wordt het netwerk gestart. De komende jaren moeten er tientallen meer de ruimte in gaan.  

Ook DEN is in Vegas aanwezig om hun ‘smart lock’ te presenteren. Met de app kan iemand via zijn smartphone op iedere plek een deur openen of afsluiten. Zo kun je van grote afstand bepalen wie wel of niet binnenkomt. Ook is het mogelijk om andere personen toegang te geven tot de app, zodat zij een gebouw ook zonder sleutels kunnen betreden.

iBand+

Ook op gebied van Life Sciences is Nederland goed vertegenwoordigd. iBand+ gaat in Vegas laten zien hoe hun ‘hoofdband’ nachtrust kan verbeteren. De band meet onder meer hersenactiviteit tijdens het slapen en meet andere kenmerken. Met zelflerende software worden audiovisuele signalen die bijdragen aan een optimale nachtrust en een prettig droompatroon via speakers in een kussen verzonden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in