Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsproblemen met Autopilot dwingen Tesla tot terugroepen 2 miljoen auto's

Tesla roept meer dan 2 miljoen auto's terug in de Verenigde Staten om veiligheidsfouten in de Autopilot te verhelpen. De terugroepactie volgt op de vaststelling van de Amerikaanse toezichthouder NHTSA dat het bestuurdersassistentiesysteem van Tesla, bekend als de Autopilot, niet veilig genoeg is.

Tesla-auto, zelfrijdend
Shutterstock, Flystock

In 2021 startte de toezichthouder al een onderzoek naar de Autopilot van de fabrikant van elektrische auto's, na een reeks van aanrijdingen. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) eiste eerder dit jaar ook meer informatie van Tesla over de nieuwe software van de Autopilot die het bedrijf heeft geïntroduceerd.

Onderzoek naar rijveiligheid loopt door

"Geautomatiseerde technologie biedt grote mogelijkheden voor verbetering in veiligheid, maar alleen als het op verantwoorde wijze wordt ingezet. De actie van vandaag is een voorbeeld van het verbeteren van de geautomatiseerde systemen door prioriteit te geven aan veiligheid", meldde de toezichthouder. Het onderzoek naar Tesla blijft volgens de NHTSA wel open en de oplossingen van Tesla zullen nauwlettend gecontroleerd worden.

De Autopilot is bedoeld om auto's automatisch binnen hun rijstrook te laten sturen, accelereren en remmen. Daarnaast kan de geavanceerde versie van de Autopilot helpen bij het wisselen van rijstrook op snelwegen. Volgens de toezichthouder is er echter een verhoogd risico op ongevallen in situaties waarin het rijhulpsysteem is ingeschakeld en wordt er onvoldoende gezorgd dat bestuurders zelf blijven opletten bij het gebruik van de Autopilot. Tesla zal via een draadloze verbinding de software van de Autopilot updaten om het probleem op te lossen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in