Overslaan en naar de inhoud gaan

950 zelfrijdende auto's van de weg gehaald door fabrikant GM Cruise

Cruise, een dochteronderneming van General Motors, haalt 950 van zijn zelfrijdende auto's van de weg af in de Verenigde Staten na een eerder ongeluk met een van zijn 'robotaxi's'. Mogelijk reageert het systeem dat potentiële botsingen moet detecteren niet goed, werd woensdag bekend.

Vorige maand kwam al naar buiten dat het Amerikaanse concern voorlopig geen zelfrijdende taxi's meer de straat op stuurt. In Californië werd een vergunning voor de robotaxi's opgeschort na het ongeluk. Volgens de Department of Motor Vehicles had GM Cruise videobeelden achtergehouden van dat ongeluk, waarbij een voetganger in San Francisco werd aangereden.

Meegesleurde voetganger

De oorspronkelijke aanrijding was overigens niet door een autonome auto, maar het slachtoffer raakte daardoor terecht op de naastgelegen rijbaan en is dáár geraakt door de autonome auto. Vervolgens heeft de robotaxi de voetganger zo'n 6 meter meegesleurd, op weg naar een plek waar de wagen veilig tot stilstand kon komen. Daarbij zat het been van de gewonde persoon onder het achterwiel geklemd. De software voor autonoom rijden heeft het meesleuren en 'parkeren' op een mens kennelijk niet gedetecteerd.

Er lopen meerdere onderzoeken naar de veiligheid van de auto's. Eerder waren er al twee incidenten waarbij de zelfsturende auto's niet leken te wijken voor voetgangers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in