Overslaan en naar de inhoud gaan

Na AI-gegenereerde code komt AI-gebaseerde check op AI-codefouten

Maar liefst drie startups trokken deze week miljoenen aan 'seed'-investeringen aan met ideeën om code te controleren op het voorkomen van fouten gecreëerd door generatieve AI. 

geld
Shutterstock.com

Microsofts topman voor Cloud en AI - Scott Guthrie - deed in maart een schatting dat zo'n 40% van de code die werd ingevoerd in GitHub Copilot, door AI was gegenereerd en geen wijziging bevatte. TechCrunch wijst op drie startups die een methode beloven om te voorkomen dat AI-gegenereerde code voor problemen gaat zorgen. 

Zo is er het Israëlische bedrijf Digma dat bij investeerders 6 miljoen dollar verzamelde voor de ontwikkeling van een platform dat ontwikkelaars continue feedback geeft op de code die zij samenstellen door AI-gegenereerd materiaal te combineren met eigen werk. 

Kolena, een startup gevestigd in San Francisco, tikte 15 miljoen dollar af voor de bouw van hulpmiddelen om AI-modellen te testen op fouten en de prestaties te vergelijken met andere software. 

De derde is Braintrust - opgezet in Silicon Valley. Deze startup kan met 3 miljoen dollar aan de slag voor het creëren van een besturingssysteem voor technici die AI-software bouwen en hen moet beschermen tegen slechte resultaten van AI-modellen. 

Echt andere hulpmiddelen nodig

Een van de Braintrust-oprichters geeft aan dat er echt nieuwe tools nodig zijn voor het bouwen van AI-software. "Wat het verschillend maakt is dat AI inherent non-deterministisch is. Dat betekent dat wanneer je code schrijft je eigenlijk niet echt kunt garanderen dat het gaat werken. Je hebt voorbeelden uit de werkelijke wereld nodig om te testen."

In het diepe met genAI

Generatieve AI, zoals ChatGPT, veroorzaakt een golf van vraagstukken op het gebied van compliance, security, juridische implicaties en ethiek. IT staat centraal in het beantwoorden van deze vragen en het begeleiden van de organisatie door deze transformatie. Sluit je aan bij ons voor een diepe duik in de kernuitdagingen waarmee IT-professionals worden geconfronteerd bij het implementeren en integreren van deze technologie:

IT aan het roer op 7 november AFAS, Leusden

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in