Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft maakt AI-versie Bing voor breder publiek toegankelijk

Microsoft maakt Bing Chat, ook wel bekend als het nieuwe Bing, voor een breder publiek toegankelijk door er een zogeheten 'open preview' van te maken. Tot nu toe was de op kunstmatige intelligentie gebaseerde zoek- en chatbot alleen te gebruiken door een select publiek en er was sprake van een wachtlijst. Die wachtlijst komt te vervallen. Ook voegt Microsoft extra functies toe.
Windows 10 startmenu

Wie een Microsoft-account heeft kan met de toepassing onder meer zoeken naar een afbeelding, bijvoorbeeld een teddybeer, en vervolgens aan Bing vragen: "Hoe maak ik dit?" De AI-tool zal dan suggesties doen voor websites waar uitgelegd wordt hoe je zelf een teddybeer kan maken. Mensen kunnen Bing ook een geschreven opdracht geven, waarna de AI er een tekening van maakt.

Microsoft onthulde deze revisie van zijn al langer bestaande zoekmachine Bing al in februari, wat toen enthousiast werd ontvangen door beleggers. In de toepassing heeft het techbedrijf OpenAI's chatbot ChatGPT geïntegreerd. Met het nieuwe Bing wil Microsoft volop de concurrentie aangaan met de wereldwijd meest gebruikte zoekmachine, Google van rivaal Alphabet.

Investeringen

OpenAI en Microsoft hebben sinds begin dit jaar een innigere band, na de toezegging van dat laatste bedrijf van 10 miljard dollar aan investeringen in verder onderzoek in kunstmatige intelligentie door OpenAI. Intussen zit de concurrentie ook niet stil. Ook Google kwam al met nieuws over zijn AI-functies.

Zo liet het bedrijf gebruikers oefenen met zijn Bard, dat op basis van een taalmodel bedenkt wat een logisch antwoord kan zijn. Ook introduceerde het bedrijf AI-functies die hele presentaties, e-mails of teksten kunnen opstellen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee
RH
Ron Heinen 21 augustus 2023

Wat betreft de vergelijking tussen Microsoft Bing Chat en Google Bard: Bing Chat geeft referenties in z'n antwoorden wat de noodzakelijke verificatie van de antwoorden veel gemakkelijker maakt. Google Bard geeft geen referenties. Ook is Bing Chat bijvoorbeeld zeer goed in het toepassen van wiskunde en Bard minder.
Voorbeeld: We laten het wiskundige probleem op https://www.accountant.nl/vaktechniek/2023/6/de-steekproefomvang-ontmaskerd---deel-4/ oplossen door Bing Chat en Bard. We stellen beide AI-Systemen achtereenvolgens de volgende vragen:
Wat is de kans dat k fouten voorkomen in n steekproeven volgens de binomiale verdeling?
Wat is n als k=0 en p = 5 procent?
Ik wil dat de kans dat er geen fouten voorkomen in n steekproeven kleiner is dan 5%, wat is dan n?
Antwoord Bing Chat: "Dit betekent dat als je n steekproeven neemt met een foutkans van 5% per steekproef, en je wilt dat de kans dat er geen fouten voorkomen kleiner is dan 5%, dan moet je kiezen voor een waarde van n groter dan 59."
Antwoord Bard: "Als je wilt dat de kans dat er geen fouten voorkomen in n steekproeven kleiner is dan 5%, dan moet n groter zijn dan 30."
Het goede antwoord is 60. Je ziet dus dat Bing Chat dit wiskundige probleem goed oplost en Bard niet.
Dit voorbeeld probleem valt in het wiskundige deelgebied Statistical Inference. Een algemene inleiding op dit gebied kun je vinden op https://vimeo.com/groups/504494 en https://drive.google.com/file/d/1z8sHUR1n_Qvu2XGISsV6s78wxT1WEFZd waar achtergrond info te vinden is bij de module Inferential Statistics van de Universiteit Twente.
Merk op dat Bing Chat erg goed is in Statistical Inference. Dit kun je bijvoorbeeld controleren door Bing Chat de excersises te laten maken in het hierboven gegeven cursusmateriaal. Zoals je kunt vaststellen beantwoord Bing Chat deze excersises allemaal zeer goed.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in