Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer robotisering bij Picnic dankzij nieuwe miljoeneninvesteringen

Onlinesupermarkt Picnic heeft 355 miljoen euro opgehaald bij zijn aandeelhouders in een nieuwe financieringsronde. Het bedrijf gaat dat nieuwe kapitaal onder meer investeren in robotisering; in zijn geautomatiseerde distributiecentra, zoals in het Duitse Oberhausen.

Picnic-bezorgwagentje
Picnic

Onder de investeerders van deze nieuwste kapitaalinjectie bevinden zich de Duitse supermarktgigant Edeka en de filantropische stichting van Microsoft-medeoprichter Bill Gates. Dat bevestigt topman Michiel Muller van Picnic na berichtgeving in het FD (Het Financieele Dagblad).

Groter groeien

Met het geld wil het Nederlandse bedrijf zijn activiteiten in Duitsland en Frankrijk verder uitbreiden. Zo gaat Picnic distributiecentra bouwen en hubs openen in steden als Berlijn, Parijs en Hamburg, vertelt Muller. De onlinesupermarkt is sinds 2018 actief in Duitse steden in Noordrijn-Westfalen en sinds 2021 in het Franse Lille, waarna het bedrijf ook in de regio Parijs boodschappen ging bezorgen.

Naast zulke reguliere marktuitbreiding gaat Picnic het nieuwe kapitaal ook gebruiken voor verdere robotisering. Daarvoor gaat het bedrijf onder meer investeren in geautomatiseerde distributiecentra, waar robots dan de bestelde boodschappen uit voorraadschappen halen, combineren en aanleveren bij de oppikpunten voor de bekende elektrische bezorgwagentjes.

Automatisering en personeel

Het afgelopen jaar groeide Picnic met 40% naar bijna 1,3 miljard euro omzet. Het bedrijf verwacht verdere groei door "nieuwe gezinnen" die hun boodschappen online doen. In Nederland vindt het bedrijf die klanten met name in steden waar het al boodschappen bezorgd, in Duitsland en Frankrijk is nog een flinke markt te winnen. Robotisering kan daarbij het breed spelende probleem van personeelskrapte oplossen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in