Overslaan en naar de inhoud gaan

Google voegt video's toe aan AI-zoekmachine

Google is nog druk aan het testen met zijn Search Generative Experience - de zoekmachine met generatieve AI - maar voegt al wel nieuwe functies toe. In de komende week krijgen gebruikers bijvoorbeeld vaker foto's te zien bij gegenereerde zoekresultaten en komen er ook video's bij.
Video in Search Generative Experience
© Google
Google

Google introduceerde zijn Search Generative Experience (SGE) in mei en is Googles antwoord op de chatbot in Microsoft Bing. De AI-gesteunde zoekmachine genereert een antwoord op zoekvragen van gebruikers. Dat antwoord komt bovenaan de zoekresultaten te staan, samen met relevante links naar websites voor verdieping. Onderin het blok kan de vraag verder gespecificeerd worden en kan er een vervolgvraag gesteld worden.

Tot nu toe kregen gebruikers alleen tekstuele antwoorden op hun vragen. Sinds kort verschijnen er ook foto's bij en vanaf aankomende week volgen er dus ook video's, aldus Google in een aankondiging. Video's kunnen volgens het bedrijf handig zijn om een beweging te zien, "zoals de demonstratie van een yoga-pose of hoe je vlekken uit marmer krijgt." Zo wordt de zoekmachine steeds verder uitgebreid. 

Google heeft daarnaast de tijd die het kost om AI-overzichten te genereren gehalveerd. Tevens worden de links die bij het overzicht geplaatst worden voortaan voorzien van publicatiedata, zodat gebruikers beter kunnen inschatten hoe recent informatie is. 

Alleen te testen

Vooralsnog is SGE niet algemeen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de zoekmachine te testen en krijgen een uitnodiging wanneer ze aan de beurt zijn. Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse gebruikers de zoekmachine testen. Testen kan zowel in de Chrome-browser als in de Google-app op Android en iOS.

Wanneer SGE uitgerold wordt naar een breed publiek, is nog niet bekend. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in