Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese standaarden voor IoT-apparaten bekend

De technische commissie voor cyberbeveiliging van het Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut (ETSI) heeft nieuwe standaarden voor cyberbeveiliging bekendgemaakt voor IoT-apparaten. De normen moeten ervoor zorgen dat consumenten thuis niet bespied kunnen worden.

De Europese organisatie noemt de set normen 'EN 303 645'. Er zijn onder meer richtlijnen voor beveiliging van rookmelders, domotica, ip-camera's, smart tv's en gezondheidstrackers opgenomen. In principe gaat het om alle apparaten die verbonden zijn met internet.

De organisatie schrijft dat het groeiende aantal apparaten dat verbonden is met internet, er ook voor zorgt dat er groeiende zorgen zijn over cyberbeveiliging. Met de richtlijnen moet voorkomen worden dat er grootschalige aanvallen worden voorkomen op 'slimme apparatuur'.

Unieke wachtwoorden

Er staat in de normen onder meer beschreven dat ieder apparaat een eigen, unieke wachtwoord moet hebben. Ook is het belangrijk dat leveranciers een 'vulnerability disclosure policy' bijsluiten waarmee kwetsbaardheden gemeld kunnen worden. In totaal zijn er 13 normen opgesteld die moeten bijdragen aan een betere beveiliging. Ze zijn bekendgemaakt op de website van ETSI.

  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in