Overslaan en naar de inhoud gaan

ChatGPT geeft auto een eigen stem

General Motors (o.a. Ford) onderzoekt de mogelijkheden om in samenwerking met Microsoft een variant op de tekstrobot ChatGPT in te bouwen in een aantal autotypen. Het wordt dan mogelijk gesprekken met de auto te voeren.
auto
© Shutterstock
Shutterstock

In veel auto's is het nu al mogelijk om spraakopdrachten te geven om bijvoorbeeld de navigatie te bedienen, een telefoongesprek op te zetten of het volume van het entertainmentsysteem aan te passen. Maar met de inzet van een tekstrobot is er veel meer mogelijk. "ChatGPT gaat overal in zitten", zei Scott Miller, vice-president bij General Motors (GM) in een interview met Reuters.

GM heeft al langer een samenwerking met Microsoft voor het integreren van het Azure-platform in de autonome autolijn van dochterbedrijf Cruise, memoreert The Verge. Volgens Semafor dat mensen sprak die betrokken zijn bij de ontwikkeling binnen GM, zou er een speciale laag bovenop OpenAI's GPT-taalmodel worden ontwikkeld dat is gericht op de auto-industrie.

Miller schetste nieuwe functies die het taalmodel zou kunnen gaan vervullen in de auto, zoals het geven van toelichting bij de waarschuwingen van lampjes op het dashboard of het oproepen van een instructievideo op het infotainmentsysteem als de auto een lekke band heeft. Maar het systeem zou ook op commando de garagedeur kunnen openen of afspraken en taken uit de agenda van de bestuurder kunnen voorlezen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in