Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie rond dood van Dennis Ritchie, bedenker Unix

De mare kwam van bronnen die normaliter in hoog aanzien staan, waardoor de twijfel min of meer de kop werd ingedrukt. Maar toch knaagde er iets. "Ritchie was toch al een tijdje dood"? Nader onderzoek wees uit dat dat inderdaad het geval was, zodat wij het overlijdensbericht niet hebben gemeld.

Anderen deden dat wel. Google CEO Sundar Pichai twitterde er woensdagavond laat over, waarbij hij Ritchie bedankte voor de 'immense bijdragen' die hij had geleverd aan de computerwereld. De tweet van Pichai werd opgepikt door Om Malik, partner bij True Ventures en oprichter van techsite GigaOm. Hij stuurde het bericht zijn omvangrijke netwerk in. Als klapje op de vuurpijl ging ook Craig Newmark, oprichter van bulletinboard Craigs List, er volop in mee.

Met als resultaat dat een groot deel van de wereld het idee kreeg dat een van de computerpioniers ons net was ontvallen. Het komt overigens vaker voor dat beroemdheden onderwerp worden op sociale media op het moment dat ze exact een paar jaar dood zijn. Meer informatie staat hier.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in