Overslaan en naar de inhoud gaan

ARM start alliantie om meer chipdeskundigen op te leiden

Chipontwerper ARM heeft de Semiconductor Education Alliance (SEA) opgericht om zo wereldwijd veel meer experts op te leiden voor de chipindustrie. Dat moet het enorme tekort aan kundig personeel voor de chipindustrie enigszins verkleinen.
Personeel chipfabriek
© Shutterstock
Shutterstock

In de SEA hebben diverse chipfabrikanten en universiteiten zich verenigd, onder meer de Anglia Ruskin University, Arduino, Cadence, Cornell University, IIT Jodhpur, STMicroelectronics, Synopsys, Taiwan Semiconductor Research Institute, de All-India Council for Technical Education, de Semiconductor Research Corporation, the Semiconductor Industry Alliance, de University of Southampton, UK Electronics Skills Foundation en de Universitat Politècnica de València.

Zowel in Europa als de VS zijn miljarden uitgetrokken om chipfabrieken te bouwen, maar het gebrek aan kundige medewerkers is een bottleneck om die plannen ook daadwerkelijk te realiseren. Zo werd vorige week duidelijk dat TSMC, de grootste chipmaker wereldwijd, een fabriek in Arizona in de VS minstens een jaar later dan gepland zal openen omdat er niet ervaren personeel te vinden is.

ARM breidt in dit initiatief zijn bestaande opleidingsmodel uit, waarbij het een coördinerende rol zal spelen. Leden van de alliantie kunnen hun kennis delen via diverse forums. Docenten, onderzoekers en studenten krijgen toegang tot deze kennis. Daarnaast kan er via de forums samengewerkt worden aan projecten. ARM. Daarbij gaat het onder meer om projecten als educatieve resources voor chipontwerp waarmee de nieuwste tools gebruikt worden die ARM ontwerpt in samenwerking met andere fabrikanten op het gebied van Electronic Design Automation (EDA). Daarnaast is er een SoC-design platform voor universiteiten met de nieuwste chipproductietechnologieën van ARM en andere fabrikanten.

Deloitte schat dat er in 2030 wereldwijd een miljoen medewerkers nodig zijn in de chipindustrie.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee