Overslaan en naar de inhoud gaan

Waze waarschuwt bestuurder voor historisch gevaarlijke trajecten

Routeplanner Waze - onderdeel van Google - zet historische informatie over ongelukken op een traject in om, samen met informatie over verkeersdrukte, bestuurders te waarschuwen extra voorzichtig te zijn.  

Waze heeft in het verleden al vaker voor innovatie in routenavigatie gezorgd. Zo was het de eerste app die gebruik maakte van de locatie van app-gebruikers om verkeersdrukte real-time in kaart te brengen. En gebruikers kregen de mogelijkheid incidenten langs de weg te melden, bijvoorbeeld wanneer een auto met pech langs de weg staat. 

Al voor Google het Israëlische bedrijf kocht in 2013 voor een bedrag van 1,15 miljard dollar, leverde de startup via de app vaak betere alternatieve routes dan de navigatie-apps van Google of Apple, memoreert Ars Technica. Dat zette overigens ook wel kwaad bloed bij bewoners van kleine straatjes in stille wijken die Waze opeens veranderde in drukke sluiproutes. Inmiddels heeft Google de technologie die Waze ontwikkelde, deels geïntegreerd in de eigen Google Maps-navigatie-app. 

Alleen op onbekende trajecten

Waze - dat nog steeds als losse app bestaat - gaat nu historische data combineren met actuele verkeersinformatie om waarschuwingen te geven voor gevaarlijke trajecten op een route. Op gedeelten waar relatief veel ongelukken gebeurden, krijgen de appgebruikers een melding. Om te voorkomen dat bestuurders te veel informatie krijgen, houdt de app bij welke routes veel afgelegd worden door de appgebruiker en toont de melding alleen op relatief onbekende weggedeelten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in