Overslaan en naar de inhoud gaan

Watson wordt zakelijk

De 'Watson Business Group' krijgt van IBM 1 miljard dollar mee, om daarmee handen en voeten te geven aan de ontwikkeling en verkoop van cloudgebaseerde 'cognitieve applicaties en diensten' voor zakelijke gebruikers. Een tiende deel van dat werkkapitaal is bestemd voor investeringen in start-upbedrijven die zich willen toeleggen op het ontwikkelen van toepassingen die in de Watson-cloud kunnen draaien.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Voor ontwikkelaars lanceerde IBM vorig jaar, onder de naam Watson Ecosystem, al een op 'cognitive computing' toegespitst ontwikkelplatform.

Kantoorpand in lower Manhattan

De Watson Business Group gaat 2000 medewerkers tellen en wordt ondergebracht in een kantoorpand in het chique lower Manhattan, in de directe nabijheid van diverse gerenommeerde private equity-bedrijven die dikwijls uitgebreide ecosystemen van hightech start-ups cultiveren. De Watson Business Group komt onder leiding te staan van Michael Rhodin, die tot voor kort als vice president verbonden was aan de IBM's Software Solutions Group.

Sterk in verwerking van natuurlijke taal

Watson, genoemd naar IBM's fameuze CEO Thomas J. Watson, vestigde zijn reputatie als kunstmatig intelligent systeem door in 2011 in de populaire Amerikaanse kennis-quiz Jeopardy twee tegenspelers die de quiz in eerdere rondes hadden gewonnen, eruit te spelen. Het systeem putte zijn kennis uit 4 terabyte aan deels in natuurlijke taal vervatte data, waaronder een download van de complete toenmalige Wikipedia.

Latere semi-commerciële toepassingen richten zich onder meer op het helpen van artsen die lastige diagnoses moeten stellen en op ondersteuning van klantcontacten in de retail. Volgens een bericht op de nieuwssite ITnews.com zouden media-analist Nielsen en ook de Bank of Canada gebruik maken van Watson-technologie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in